Utomhusträning


Utomhusträning


Vi tränar funktionellt utomhus med fokus på styrka, kondition, balans, spänst och rörlighet. Med hjälp av naturen och den egna kroppen som redskap jobbar vi för en starkare, sundare samt gladare kropp & knopp. Passen anpassas efter väder och natur. Det ger en naturlig variation som är både rolig och effektiv. Träningen passar alla. Man kan utmana sig på den nivå man befinner sig på.


När vi tränar styrka utgör vår egen kroppstyngd det motstånd vi blir starkare av. Ibland kan vi även använda varandra som motvikter. Övningarna är enkla och kan göras mer utmanande om man vill. Konditionsövningar består ofta av korta intervaller och backlöpning där varje deltagare kan anpassa intensiteten efter egen förmåga. Vi jobbar också med andra pulshöjande övningar under passet.


Vi hjälper varandra att utmana oss själva och att ha roligt. Du lär dig många bra övningar som du kan använda när du tränar själv eller med en kompis. Vi varierar övningar och upplägg för att optimera träningen. Varje pass är unikt.Alla kan vara med!


Träningspasset är anpassat så att alla ska kunna hänga med. Vi kommer att förflytta oss en liten sträcka till ett grönområde där vi ska fortsätta med träningen. På vägen dit kan vi gå raskt eller småjogga. Passets längd är 60 min.


Det går även bra att vara med på detta pass med barnvagn! Om förskolebarn deltar bör det vara en vuxen utan barnvagn per barn. Detta för att ni föräldrar eller mor-/farföräldrar ska få ut så mycket som möjligt av passet. Ta gärna med ett sitt/liggunderlag, dryck och kanske något till barnet, exempelvis en frukt.Schema


Utomhusträningen är i Enskede/Vantör, södra Stockholm.

Plats:  Vi träffas utanför T-bana 

Tid:  Anmälan & Bokning


Anmäl dig till drop-in-pass / Avboka pass - senast dagen innan.

Mejla eller messa mig. Då får du även info om passet är inställlt.Priser   (se Utbud i menyn)


Är du företagskund eller privatkund, och vill boka ett träningspass som friskvårdstimme med kollegorna på jobbet eller vill ha ett gemensamt gruppträningspass med grannarna eller vännerna, kontakta gärna mig för prisuppgifter.
Tips inför träningenKlädsel:


Ta på dig funktionella kläder som transporterar bort fukten från kroppen, detta är extra viktigt när det är kallt ute. Det är sällan som träningen ger skador på kläderna, men du får räkna med att de kan bli lite smutsiga och blöta. Ta gärna på dig ett extra lager som du kan ta av dig när du blir varm. På fötterna rekommenderas löparskor.


Underställ av syntet eller ull är bra vid regn. Det är också bra att ha en regntålig/tunn vindjacka vid behov, och en extra tröja/väst/jacka att ta på sig när passet är slut eller när vi gör mer stillasittande styrkeövningar.


När det är kallt ute är underställ att rekommendera (från ca 10 grader och kallare). Kom ihåg mössa om det är kallt och blåsigt. Vantar kan vara skönt att ha året runt, då vi gör många övningar med händerna i backen. Från ca -10 grader är två lager underställ bra, och/eller en fleece. Det fungerar att ha vanliga löparskor året runt om du tar på dig varma ullsockor och använder broddar när det är halt. Det finns även skoöverdrag att köpa. En del väljer gore-texskor på vintern och skor med inbyggda dubbar vid halka.


Dryck och mat:


Kom ihåg att äta och dricka ordentligt innan passet. Omkring 2-3 timmar innan passet bör du äta en större måltid med långsamma kolhydrater som ger dig energi under en längre tid. Inom en timme före passet är det bra att fylla på med lite snabbare kolhydrater, exempelvis en banan. Ta gärna med dig en vattenflaska till passet, att behålla en bra vätskebalans är viktigt för att kunna prestera. Inom en timme efter passet bör du se till att få i dig snabba kolhydrater och proteiner för att kroppen ska kunna tillgodose sig träningen på bästa sätt, exempelvis en smörgås med pålägg och ett glas mjölk.


Sitt- eller liggunderlag rekommenderas:


Ta gärna med ett sitt- eller liggunderlag eftersom vi gör en del styrkeövningar på marken. Det går ofta bra att vara utan, men när det är blött och kallt kan det vara skönt med ett underlag av något slag. Eftersom vi förflyttar oss under passen så är det bra om du enkelt kan bära med dig det du behöver. Det är praktiskt att bära en ryggsäck med liggunderlag, överdrag och vattenflaska i.

Fyra årstiderVi tränar under alla årstider!


Vi tränar ute under hela året. Alla årstider har sina fördelar och de olika förutsättningarna ger en naturlig variation i både övningar och pass, men även i form av andra upplevelser. De olika säsongerna ger oss både en rolig och effektiv variation. Under höstsäsongen, vintersäsongen och vårsäsongen tränar vi tillsammans. När sommaren för oss till olika platser erbjuds du träningstips på övningar som du lätt kan göra på egen hand. Välkommen ut!


Höst - Vackra färger och klar luft


I mitten av augusti är kvällarna ännu ljusa och varma. Under höstsäsongen blir luften friskare och svalare och förutsättningarna för träning kan inte bli bättre. Det färggranna taket från trädens lövverk blir senare ett färgsprakande golv som prasslar under fötterna. Det doftar friskt och fräscht. Hösten avslutas i ljuset från adventsljusstakarna. Vi är redo med starka ben och armar inför den kommande skidsäsongen. Välkommen ut till vår mest färggranna säsong!

Vinter - Iskristaller och frisk luft


Under vintersäsongen är vi ofta inomhus mer och därför känns det extra skönt när vi tillsammans tar oss ut och tränar i den friska luften. Vi kommer lite närmare varandra och känner oss lite extra stolta över oss själva. Ett lunchpass under vintersäsongen är kanske vår enda chans att få det välgörande dagsljuset under vardagarna. Ena gången tränar vi på ett gnistrande vitt golv som knarrar under fötterna. En annan gång har vi några utmanande skridskobanor. Vi gör övningar så att vi håller värmen genom hela passet. När vi gör upphopp siktar vi mot trädens gnistrande grenar. Under större delen av denna säsong går vi mot ljusare tider. Välkommen ut till vår häftigaste säsong!

Vår - Skir grönska och ljuvliga dofter


Under vårsäsongen följer vi naturens explosion och får uppleva den skiraste grönska och det mest entusiastiska fågelkvittret. Dagarna blir längre och ljusare och även under kvällspassen kan vi njuta av det efterlängtade ljuset. När vi gör sit-ups inför badsäsongen tittar vi upp på trädens gröna tak och andas in syrénens ljuvliga doft. Ljuset gör också att vi under kvällspassen hittar nya platser att träna på som tidigare dolt sig i mörkret. Vi tränar tillsammans tills semestrarna skiljer oss åt i juli månad. Välkommen ut till vår grönaste säsong!

Sommar - Land och hav


Under sommarsäsongen söker sig många ut på landet eller till havet. Vi beger oss ofta till platser som inbjuder till utomhusträning mer än någonsin, en löpningsrunda vid havet eller en cykeltur mellan vajande sädesfält. Under de andra säsongerna har du lärt dig många enkla övningar som du kan göra själv eller med en partner. Du har fått inspiration och tips på övningar och upplägg av pass. Vi samlas igen för gemensam träning i mitten av augusti. Träna där du får lust under sommaren. Välkommen ut!